Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsblondies

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Smarriga rutor som både är söta och salta. Ringla lite kolasås över dem vid servering så blir de extra goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör i vaniljsockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa efter varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och chokladknappar i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten och arbeta ihop till en smidig smet.
  3. Fördela smeten i en form, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö hackade jordnötter över smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar.
  4. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor. Ringla eventuellt över kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.