Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsbräck

 
Skriv ut

Knäckigt och sött kolabräck med salta jordnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp utan lock, rör om då och då.
  2. Smeten är färdig när du har ett bra kulprov (droppa lite smet i kallt vatten). Det ska gå att rulla en hård och fast kula. Har du termometer ska den visa 145-150 grader.
  3. Rör ner nötter, smör och bakpulver i smeten. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt den svalna helt. Dela bräcket med kniv till mindre bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.