Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsbräck med pumpakärnor och solrosfrön

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jordnötter, pumpakärnor och solrosfrön blir knaprigt gott i dessa bräck som fyller på energidepåerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp tills sockret lösts upp.
  2. Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes och hälften av solrosfröna och pumpakärnorna. Blanda väl. Tryck ut smeten i en bakplåtspapperklädd form, ca 20x30 cm.
  3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Bred chokladen över kakan. Strö över jordnötter och resterande frön och kärnor. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
  4. Bryt bräcken i bitar. Förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.