Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötskyckling med ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här festliga kycklingrätten kombinerar ananasens sötma med krämigt jordnötssmör, läckra grönsaker, knapriga jordnötter och mjukt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ananasjuice, jordnötssmör, vinäger, citronsaft och sesamolja i en medelstor kastrull. Koka upp och sjud på låg värme under omrörning. Vispa såsen tills den är jämn, slät och väl blandad. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
  2. Tärna kycklingbröstfiléerna och skiva salladslöken tunt. Hacka nötterna eller krossa dem med hjälp av en kavel.
  3. Blanda ner kycklingen i jordnötssåsen. Tillsätt moroten, spara 2 msk för garnering. Portionera upp riset i fyra djupa tallrikar och skeda upp såsen med kycklingen ovanpå. Lägg på salladslök, morot och nötter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.