Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Här är en kaka för alla jordnötsälskare! Jordnötssmöret och philadelphiaosten gör inte bara kakan smakrik, den blir riktigt saftig också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på låg värme på spisen, häll sedan i mjölken och jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda försiktigt i mjölblandningen. Sikta därefter i resterande ingredienser och blanda om.
  2. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 40 min. Ta ut kakan och låt den kallna i långpannan.
  3. Vispa samman färskosten med jordnötssmöret till en jämn massa. Tillsätt därefter florsockret och vispa någon minut till. Bred toppingen över kakan. Strö slutligen över de finhackade jordnötterna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carmarino 2 april 2010

    Tips: Gör ditt eget jordnötssmör så blir det ännu godare. Mixa salta jordnötter till en smet. (Beroende på mixer kan det ta mellan 10-15 sekunder till tre minuter.) För att få det lite smidigare kan man tillsätta lite rapsolja, dock inte kallpressad. Beräkna knappt dubbelt så mycket jordnötter som mängden jordnötssmör du vill ha.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.