Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskocksoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god som förrätt eller huvudrätt men då kompletterad med t.ex.100 gram kräft / räkstjärtar! Vitlöken kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Finhacka löken och vitlök. Fräs i oljan utan att ge färg. Tillsätt vin och vatten och buljongtärningar.
  2. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 10-15 minuter. Tillsätt grädden, krydda med salt, peppar och chilipulver.
  3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Låt koka upp. Toppa ev. med skaldjuren. Garnera med gräslök. Härligt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BSA 2 april 2009

    Enkel att göra och verkar god. BSA

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.