Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskocksoppa med smörstekta kantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God mustig, krämig soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala jordärtskockorna väl och skiva tunt. 2. Lägg i kastrull tillsammans med lök, vitlök och buljong. Använd minimalt med fett, koka ca 20 minuter och mixa med stavmixer. 3. Häll i grädden och koka ihop med salt, peppar och citronsaft.
  2. Grunden blir i regel så bra att minimal kryddning behövs, men den som vill kan öka lyxkänslan med vit tryffelolja. Toppa soppan med den smörstekta svampen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 20 september 2011

    Testade denna idag, föll inte riktigt i smaken. Provar att tillsätta potatis nästa gång för att få en mildare jordärtskocksmak.

  • karlsson_sophia 8 januari 2012

    mycket gott, har gjort den flera gånger nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.