Jordärtskockor har en alldeles säregen smak, som de allra flesta tycker om. Här i en len, skummande soppa.
Instruktioner
- Skala jordärtskockorna och lägg dem
i citronvatten.
- Skala och finhacka löken. Skär jordärtskockorna i bitar. Fräs allt i lite olja i en stor kastrull utan att de får färg i ca 2 minuter. Häll på vin, koka in till hälften.
Häll på vatten och fond, koka upp. Sänk värmen och lägg på ett lock.
- Sjud tills jordärtskockorna är mjuka, ca 15 minuter.
Häll i grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Värm soppan före serveringen och tillsätt mjölk.
Mixa med mixerstaven vid ytan så soppan blir härligt
skummig.
- Servera med flagad, rostad mandel, färsk körvel och ringlad olivolja
Publicerat den
10 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar