Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jordärtskockor har en alldeles säregen smak, som de allra flesta tycker om. Här i en len, skummande soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala jordärtskockorna och lägg dem i citronvatten.
  2. Skala och finhacka löken. Skär jordärtskockorna i bitar. Fräs allt i lite olja i en stor kastrull utan att de får färg i ca 2 minuter. Häll på vin, koka in till hälften. Häll på vatten och fond, koka upp. Sänk värmen och lägg på ett lock.
  3. Sjud tills jordärtskockorna är mjuka, ca 15 minuter. Häll i grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Värm soppan före serveringen och tillsätt mjölk. Mixa med mixerstaven vid ytan så soppan blir härligt skummig.
  5. Servera med flagad, rostad mandel, färsk körvel och ringlad olivolja

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.