Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa med kräftstjärtar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna är en av de verkliga favoritsopporna!

Ingredienser

Instruktioner

Skala en gul lök. Hacka och fräs den på svag värme tills den mjuknat. Skala jordärtskockorna och dela i bitar. Lägg i en gryta. Häll på vatten och buljongtärningarna. Sjud under lock i ca 15 minuter. Mixa till en slät puré. Tillsätt crème fraichen. Hetta upp soppan. Smaka av med salt och svartpeppar och gärna lite sherry. Servera den med kräftkräm som du gör av en burk kräftstjärtar blandad med pressad citron och crème fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bakmimmi 13 april 2009

    Jättegod soppa! Äntligen fick jag användning för mina jordärtskockor i trädgårdslandet. Jag hade inte någon sherry i soppan men den blev jättegod i alla fall. T o m barnen tyckte om soppan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.