Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Josefins havretårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god annorlunda tårta med havrebotten.

Ingredienser

Instruktioner

Låt ugnen bli 175-200°C Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda de torra ingredienserna ovan (havregryn - vaniljsocker), häll i det smälta smöret och blanda försiktigt ner det hårda äggskummet. Bred ut i en ugnsform ca 20x30cm och grädda i 8-10 min. Låt svalna. Mosa bananerna och blanda i kardemumma, kesella vanilj och lite av den vispade grädden. Dela botten i två delar, lägg på bananmoset på undre halvan och lägg den översta delen på, täck med vispad grädde, garnera med ex vis halverade vindruvor, jordgubbar, kivi eller annan frukt. Hyvla mörk choklad överst. Skär tårtan med vass kniv då botten är lite seg/hård.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.