En mycket god smörgåstårta
Instruktioner
- Låt tonfisken rinna av. Smula sönder den. Rör samman tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås, och senap till fyllning 1 och 3.
- Lägg tre brödskivor som botten och bred cirka hälften av tonfiskkrämen över. Täck med tre nya skivor bröd på andra ledden.
- Bred böcklingkrämen över brödet. Skala och hacka äggen. Fördela dem ovanpå. Klipp över dill. Täck med tre skivor bröd som läggs parallellt med de första.
- Bred resterande tonfiskkräm över. Täck med de tre sista brödskivorna parallellt med andra lagret. Putsa kanterna. Bred majonnäs runtom och över hela tårtan.
- Garnera.
Publicerat den
2 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god och välkombinerad fyllning. Tips är att göra tårtan dagen innan den ska serveras...blir mer saftig då. Bra även att lägga en våt handduk över tårtan och täck sedan med plastfolie...brödet torkar då inte ut.
Supergod smörgåstårta. Jag bytte ut lager 2 mot kaviargrädde med hackade ägg i. Jag gjorde allt utom garnering dan innan. Täckte bottnarna med ett tunt lager majonäs och ostskivor och sedan tätt, tätt med gladpack.
den är jäte god fast jag la makrill isället för tonfisk..