Fräsch och härlig dessert!
Går utmärkt att byta till clementiner, så att den passar bra under jul och nyår!
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Skär av ett lock på mandarinerna (som till en semla). Spara locken. Gröp ur fruktköttet och kör det i mixer till en juice, sila
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i juicen och apelsinkoncentratet. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.
- Lyft upp och gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda dem med lite av moussen och vispa sen ner allt i moussen under kraftig vispning. Fördela omedelbart i de urgröpta skalen. Förvara i kylen under plastfilm. Hit kan förberedas dagen före.
- Några timmar innan gästerna kommer vispas grädden med mandarinlikören och sockret.
Spritsa vackra toppar på mandarinerna och dekorera med locket.
- Förvara i kylen tills det är dags att servera.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Å så gott det var med en frisk clementin-mousse efter julfikan!