Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarinmousse i sitt skal

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fräsch och härlig dessert! Går utmärkt att byta till clementiner, så att den passar bra under jul och nyår!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Skär av ett lock på mandarinerna (som till en semla). Spara locken. Gröp ur fruktköttet och kör det i mixer till en juice, sila
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i juicen och apelsinkoncentratet. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.
  3. Lyft upp och gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda dem med lite av moussen och vispa sen ner allt i moussen under kraftig vispning. Fördela omedelbart i de urgröpta skalen. Förvara i kylen under plastfilm. Hit kan förberedas dagen före.
  4. Några timmar innan gästerna kommer vispas grädden med mandarinlikören och sockret. Spritsa vackra toppar på mandarinerna och dekorera med locket.
  5. Förvara i kylen tills det är dags att servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazylelle 17 december 2010

    Å så gott det var med en frisk clementin-mousse efter julfikan!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.