Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot och kålrots kaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

God kålkaka som gjordes en jul till julbordet. Kalorisnål och nyttig är den ju också. full av grönsaker, äggvitorna ger protein.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Hacka löken. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ned. Lägg i ugnssäker form, gärna med löstagbarkant. Grädda i nederdelen av ugnen i ca 40 min på 175 grader. Servera gärna tillsammans med kyckling eller skinka.
  2. Tips: Krydda gärna med kryddor du tycker om, hacka ned färsk koriander eller basilika för extra smak.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • evaldo 6 november 2007

    Hej. Jag har inte provat din kål/morotskaka men den ser god ut.

  • laikre 23 december 2009

    Tack för vegetariskt julrecept. Kakan ser god ut och jag ska göra den i morgon. /Linda

  • SPELA 5 januari 2010

    Mycket bra och mättande kaka eller paj. Jag gjorde den glutenfri, använde majsenamjöl istället för vetemjöl. Den blev mycket bra.

  • Elaine--85 14 november 2013

    Den måste jag absolut prova! Ligger bra i kalorier också, hela satsen innehåller omkring 485 kcal. Delar man upp den i 6 st portioner så blir det bara 80 kcal per portion. Då kan man ju ha något gott tillbehör utan att få dåligt samvete =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.