Det här saftiga julbrödet med mandel, russin och frön är verkligen busenkelt att baka. Bara att röra ihop, fylla en form och låta ugnen göra resten av jobbet.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vart helfel för mig. Kändes som att det var alldeles för mycket filmjölk och för lite mjöl? Min vart geggig och bakades aldrig färdigt. Hade tagit timmar! Fick en fin skorpa dock..
Ett jättegott bröd ! Jag hade ingen 2 liters form men delade upp degen i 2 mindre formar, det gick hur bra som helst. Brödet passar till fikabröd och till julbordet.
Mycket gott bröd men jag hade i mer mlöl (nästan 1 kg) och 2 st 1.5 liters formar istället :)
Fel i receptet, ska säkert vara 1kg Dinkelmjöl istället för en liter. Blir alldeles för lös deg med en liter.