Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddigt julbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett bröd med bla messmör och lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser, utom saltet, i en hushållsassistent, eller för hand. Arbeta degen 6 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 3 minuter eller tills degen släpper bunken. Strö över lite mjöl och jäs, övertäckt med bakduk, i 40-45 minuter.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora bitar. Forma till runda eller avlånga limpor och lägg på en plåt. Nagga dem med en gaffel eller snitta med en vass kniv.
  3. Låt limporna jäsa i ytterligare 45 minuter under bakduk. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, 200º, ca 40 minuter. Låt dem svalna under bakduk.
  4. Gott till julskinkan och favoritsenapen!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matpigan 10 december 2011

    Är det verkligen rätt mängd mjöl i receptet??? Degen rinner ju, så det är omöjligt att knåda den kan möjligen hällas i formar och man får grädda betydligt längre tid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.