Ett bröd med bla messmör och lingon.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser, utom saltet, i en hushållsassistent, eller för hand. Arbeta degen 6 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 3 minuter eller tills degen släpper bunken. Strö över lite mjöl och jäs, övertäckt med bakduk, i 40-45 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora bitar. Forma till runda eller avlånga limpor och lägg på en plåt. Nagga dem med en gaffel eller snitta med en vass kniv.
- Låt limporna jäsa i ytterligare 45 minuter under bakduk. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, 200º, ca 40 minuter.
Låt dem svalna under bakduk.
- Gott till julskinkan och favoritsenapen!
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det verkligen rätt mängd mjöl i receptet??? Degen rinner ju, så det är omöjligt att knåda den kan möjligen hällas i formar och man får grädda betydligt längre tid.