Julbröd

Gluten- och äggfri

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Julbröd
Källa: Dansukker
Uppladdad av: Inaktiv-Medlem
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
33 cl Coca-cola eller vatten
2 msk olja
½ dl mörk sirap
1 dl kesella
½ dl äpplemos
1 dl fibrex
1 msk psylliumskal
1 tsk salt
1 msk malda pomeransskal
1 tsk mald kardemumma
1 krm mald kanel
1 dl russin
6–7 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl grov glutenfri mjölmix

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 bröd
Visningar:
4042
Sparat:
44

Gör så här

Smöra en avlång bakform. Smula jästen i en skål. Värm porter och olja till ca 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt fibrex och psylliumskal och låt stå i 10 minuter. Blanda i salt, sirap, äpplemos, kesella och kryddor. Tillsätt mjölmixerna och russinen och blanda väl.

Häll smeten i formen och lägg på en bakduk. Låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200°. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.

Låt brödet stå kvar i formen några minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.

LIKNANDE RECEPT

Julbröd recept
av epi
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Voikka
över 2 månader
över 2 månader
av majamia
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.