Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julbröd från förr

 
Skriv ut

Så mustigt och gott kryddigt bröd som passar perfekt till skinkan och julosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i sirapen och häll på porter eller öl och rör om. Låt stå i ca 5 minuter.
  2. Häll i vatten, olja, rågsikt och kryddor. Blanda ihop degen och arbeta sist in vetemjölet samt salt och russin. Knåda degen väl så den släpper bukens kanter och är blank och elastisk. Smörje en plastbunke rejält med olja och häller i degen där i och täck degen med plastfilm och jäs den i kylskåp över natten.
  3. Slå upp degen på bakbordet. Knåda den väl och baka ut till två runda bröd. Lägg bröden på smord plåt och jäs dem i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°.
  4. Pensla bröden med kallt kaffe eller vatten. Grädda dem i ugnens nedre del i ca 35 minuter. Linda in de varma bröden väl i handdukar och låt dem svalna så.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.