Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens godaste pepparkakor

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Godare pepparkakor än dessa finns inte.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp: Smöret, sirapen, kryddorna, bikarbonaten samt sockret. Blanda sedan försiktigt ner äggen och vetemjölet. Så det blir en deg, men inte för fast. Låt degen stå i i kylskåpet några dagar. Ni kan baka pepparkakorna när ni har tid, degen håller sig länge i kylskåpet. Grädda i ugnen 200 grader tills de har fått färg ca 10 minuter. Satsen ger ca 300 pepparkakor.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • sofia_k 6 december 2009

    kan jag anvanda brodsirap??

  • surlimpan 10 december 2009

    Hej! Jag vet inte hur kakorna blir, för vi åt upp degen innan de hann bli några, typiskt oss, jag och familjen bara älskar pepparkaksdeg, och den här var något utöver det vanliga, så tack för det. Sen är jag oerhört avundsjuk på ditt Greklands boende, vi bodde i Athen i 3 år, men det var för 4 år sen nu, men jag längtar fortfarande tillbaka. Kalispera Marlene

  • Cammyr 23 november 2010

    Hur lange haller degen sig i kylskapet? Jag har aldrig bakat pepparkakor forut. Tack! :)

  • HannaDaub 29 november 2010

    Tankte baka de har pepparkakorna i dagarna. Bor inte i Sverige och har dalig tillgang till mald ingefara. Nagon som vet om det funkar med farsk? Hur mycket i sadana fall?

  • LinDus86 6 december 2010

    Vet du om denna deg är bra att göra ett pepparkakshus med??

  • annto2 10 december 2010

    Världens goooodaste pepparkakor!!! Jag har redan fått dela med mig av receptet efter en mkt lyckad glögg mingel. Tack!!

  • wahlbro 19 december 2010

    Min deg är STENHÅRD efter en natt i kylen.. det går inte knappt att dela den med kniv och jag hade stora svårigheter att få ur den ur bunken.. ska det vara så? (första pepparkaksbaket..) Har jag haft i för mycket mjöl eller? Om jag tar bort en liten, liten bit och försöker knåda, så smular det bara isär. den var rätt hård igår också, när jag gjorde iordning den..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.