Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens grönkålssallad

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Underbart gott och fräscht på julbordet. Uppskattat av alla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt russinen mjukna i kallt vatten i ca 15 minuter. Ta loss de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten i 1 minut. Kyl dem snabbt i iskallt vatten. Låt rinna av. Skär bladen i mindre bitar. Skala och skär apelsinen i små bitar. Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i små bitar. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen.
  2. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll över dressingen. Pressa ner salladen med en assiett och låt den stå kallt ett par timmar. Lyft salladen med en gaffel före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.