Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens råkostsallad

 
  • Serverar: 4-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Färg- och smakrik precis som julen, rubinröd och grön. Den är inte det minsta besk trots de råa kålsorterna ! Gjorde förra julen en jättesats, den höll 3 dagar i kylen. Äpplena färgas röda bara, men smakade lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop dressingen, låt stå. Ansa bort 1-2 av det yttersta lagret på brysselkålen o ta bort lilla stammen (mest bittert där) Skiva sen brysselkålen i tunna skivor. Kärna ur granatäpplet. Om du använder rödbetor så skala och riv på rivjärn. Använder du rödkål, så strimla den med osthyvel. Skölj äpplena väl, kärna ur o klyfta dem ganska tunt. Blanda brysselkål, äpplen, spenat, o granatäpplekärnor i en fin skål. Häll dressingen över. Krydda efter smak. Om du använder valnötter, dela och strö dem över sist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.