Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbenspjäll i julglögg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Helt fantastiskt goda och möra revbenspjäll. Sköter sig själva på spisen.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva ingefäran. Koka upp glögg, vatten, soja, ingefära och vitlök. Lägg ner spjällen. Koka upp.Skumma. Kokas därefter i cirka 1½ timme under lock tills spjällen känns möra och börjar lossna från benen. Sila av skyn och låt den kallna. Ta bort det stelnade fettlagret från skyn och häll tillbaka skyn över spjällen. Smaka av skyn med salt och svartpeppar. Före servering värmer man dem i skyn. Går utmärkt att laga dem någon/några dagar före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Buggann 29 december 2010

    Ett kanonrecept! Enkelt att tillaga och otroligt gott.

  • pixinoelle 9 februari 2011

    supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.