Enkelt och snabblagat julgodis.
Instruktioner
- Ställ ut alla ischokladformar på t.ex. en plåt. Börja med att fylla formarna till ca 1/3 med mandelmassa.
- Smält nougat i en bunke nedsänkt i kokande vatten. Helst ska den ha en "pip" så att det blir lättare att hälla nougaten i formarna.
- Häl i nougaten lite i taget. Om du önskar höja smaken med lite sprit, häll i den i nougaten!
- OBS! Tag bara ngn matsked till ett par hg nougat!
När nougaten är helt smält, fördela den i formarna över manelmassan upp så att 2/3 av formarna är fyllda
- Nu är det dax att smälta chokladen! Använd choklad av hög kvalitet, MINST 70% kakao, ca 80% är bra!
- Smält den på samma sätt som nougaten i en bunke nedsänkt i kokande vatten.
- Det är viktigt att du inte lägger i för stora bitar då det lätt blir klumpar. När chokladen är helt smält, toppa upp formarna till sista 3djedelen!
- Ställ in i kylskåpet.
Publicerat den
21 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott men jag gör en enklare variant utan formar. Skär mandelmassa (ev. med sprit i) och nogat i lika stora "rutor" som jag klämmer ihop och doppar sedan i mörk cholkad. Smask!