Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julgodis med nougat, choklad och mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och snabblagat julgodis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ut alla ischokladformar på t.ex. en plåt. Börja med att fylla formarna till ca 1/3 med mandelmassa.
  2. Smält nougat i en bunke nedsänkt i kokande vatten. Helst ska den ha en "pip" så att det blir lättare att hälla nougaten i formarna.
  3. Häl i nougaten lite i taget. Om du önskar höja smaken med lite sprit, häll i den i nougaten!
  4. OBS! Tag bara ngn matsked till ett par hg nougat! När nougaten är helt smält, fördela den i formarna över manelmassan upp så att 2/3 av formarna är fyllda
  5. Nu är det dax att smälta chokladen! Använd choklad av hög kvalitet, MINST 70% kakao, ca 80% är bra!
  6. Smält den på samma sätt som nougaten i en bunke nedsänkt i kokande vatten.
  7. Det är viktigt att du inte lägger i för stora bitar då det lätt blir klumpar. När chokladen är helt smält, toppa upp formarna till sista 3djedelen!
  8. Ställ in i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Scharing 4 december 2009

    Jättegott men jag gör en enklare variant utan formar. Skär mandelmassa (ev. med sprit i) och nogat i lika stora "rutor" som jag klämmer ihop och doppar sedan i mörk cholkad. Smask!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.