- Serverar: 50-60 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Julgodis som smälter i munnen!
(OBS! Göms längst in i kylskåpet fram till jul, ifrån klåfingriga barn/sambo/make/maka =P)
Instruktioner
- Blanda sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och sen koka på svag värme i upp till en timme.
Koka som om du gör knäck, ta en tesked av smeten och lägg i kallt vatten och testa om det går att forma en kula av det. Då är smeten klar.
- Ha kvar kastrullen på plattan men stäng av spisen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta ner under omrörning. Vill man kan man även ha i nötter som jag hade.
- Klä en gratäng form med bakplåtspapper och häll ner smeten där. Låt stå i kylen tills det stelnat ordentligt. Gärna över natten.
Skär sedan i små fyrkanter och lägg ner i en söt burk.
Förvaras i kylskåpet.
Publicerat den
9 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suveränt goda!! Jag gjorde t.o.m. en sats xtra men använde Marabous Mint-krokant i den... och det blev åxå hur gott som helst..!!! Klar fullpoängare!!! :))
Det här var sjukt gott! Ingen risk att det finns någon kvar till jul, jag är glad om de överlever helgen (dvs några timmar till). Orkar definitivt inte vänta på att de skulle stelna över natten så jag hällde i knäckformar.
hihi vad kul att ni gillar den! Ja man kan ju använda vilken choklad man vill =)
ska man legga i chokladen i kastrullen med de andra ingridienserna??? en fråga bara , för att det står inte med
Fantastiskt god kola, och då har jag bara slickat kastrulen än så länge...;o) Mums med något anat än traditionell knäck, tack! Kram Maria
Jag ber om ursäkt för stavfel, det är mitt tangentbord som inte vill riktigt...;o) God Jul!
Hihi tack =)
Jag gjorde också med mintchoklad, toppengott och såååå enkelt!!!!! det här blir jul-tradition hos oss!
Så underbart goda :) En stark 5:a blir det helt klart. Kram Mia.
tack för receptet låter super gott ska baka domma nu innan jul.
Superglad att jag sparat detta recept i min kokbok från förra julen;) skall definitivt göras om även i år, fast dubbel sats såklart;)
goda!
Måste testa, älskar apelsinchoklad! Vad ska det vara för konsistens, knäck eller kola-liknande? Tänkte mer, jag gör sällan kulprovet, utan alltid efter termometer :) Kram
Mums!!
Supergott! Ska vara med på gottebordet de kommande jularna.