Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Twix julgodis

(50 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Populär julgodis, väldigt enkel att baka ihop. Passar barn som vuxna under julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
  3. Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något.
  4. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.

Liknande recept

Kommentarer (50)

  • EricaGrahn 8 mars 2009

    MUMS! Fyfasiken vad goda dom här vaar.. <3

  • Maja75 22 maj 2009

    Absolut godaste julgodiset 2008!

  • annisan 5 november 2009

    Åh du underbara! Dessa gjorde jag ofta när jag var mindre och bodde hemma, har sedan inte gjort dem eftersom jag har tappat bort receptet. Så lycklig att jag av en slump såg bilden på dem och på en gång fattade att det var dom. :D Ska genast gå och kolla om jag har ingridienser hemma att bara den. Tusen tack! Annisan :D

  • leolina 18 november 2009

    jättegoda var dom,men det gick inte o skära dom i fina rutor,vart mest bara smul,kanske man ska prova att ha lite margarin i chokladen så den inte blir så hård att skära

  • yoyyzan 2 december 2009

    dessa kakorna skall göras med kokosfett i blockchokladen för då blir inte chokladen så hård!

  • Linlin72 4 december 2009

    Jättegoda! Jag hade problem med att få kolasmeten tillräckligt tjock. Fick tipset att inte röra om så mycket under tiden så tjocknar den snabbare. Det är lättare att använda en "kakskärare" än en vanlig kniv, så att man sågar sig igenom lagren.

  • margot73 4 december 2009

    Gud vilken god kaka. Fungerar jätte bra att göra glutenfri oxå. Bara att byta ut mjölet mot glutenfritt och 2 tsk fiberhusk. Kommer bli en favorit här hemma.

  • brunettenannaxD 5 december 2009

    Skulle gärna vilja prova göra kakan. Någon som vet i ungefär hur stor plåt man ska baka kakan i? HJÄÄÄLP!

  • fulaPaddan 5 december 2009

    Jättegod kaka/godis. Jag blev bjuden på denna i torsdags och glömde få receptet, så dyker det upp här! Tack.

  • lena4 7 december 2009

    Supergoda............ Måste baka mer till jul, räcker inte med en plåt. Betyget blir en femma.

  • Maja75 12 december 2009

    Plåt: En standardplåt till vanlig ugn. En sådan du skulle göra ugnspannkaka i. Vad kan den vara, 30 x 45 cm?

  • zzara88 14 december 2009

    Jättegod och väldigt enkelt och så blir det ju ganska många av en sats också :D Sånt tycker vi om :D men jag har en fråga bara, hur länge håller dom sig ungefär? och kan man frysa dom? jag vet att man inte ska frysa choklad men ändå. Ska ha dom till jul och jag vill ju inte att dom ska bli förstörda.. Tack för receptet iallafall :)

  • mmmmm 16 december 2009

    Jag undrar om man ska smälta smöret till kakan? Någon som provat och vet?

  • Snarry89 19 december 2009

    ska man använda ljus sirap till kolasmeten och går det bra med matlagningsgrädde i kolasmeten eller ska man använda vispgrädde?

  • Tozza 7 januari 2010

    Goda och väldigt maffiga och söta - men mina blev inte så fina (såg mest ut som mosad kaka ) och det tog låååång tid för min smet att koka, säkert 1,5 timme minst.

  • petrissa 15 januari 2010

    Dom här kakorna var riktigt goda!! Jag är inte så bra på att baka men dom här blev perfekta och var väldigt enkla att göra! Tack för receptet!

  • zzia 9 februari 2010

    Det står ju smuldeg så jag antog att smöret ska vara rumstemp och det blev jättebra. Farligt goda! Snabbt och lätt. Blev väldigt uppskattade.

  • Tufferkjamishanniz 23 april 2010

    Blev underbart goda! Alla på julfesten älskade dom!!

  • publikhav 3 oktober 2010

    Hade jättesvårt att få till smul bottnen först, allt blev bara mjöl typ. Slängde i 1,5 msk vatten så blev det betydligt lättare. Själva kakorna blev på tok för söta för min smak, men alla vänner och släkt som blivit bjudna blev över förtjusta! Så antar att jag gjort rätt i alla fall =P

  • zonale 7 december 2010

    Dessa blev riktigt goda, skar dem i små fyrkanter. Ska bjuda dem som julgodis.

  • Storamorran 10 december 2010

    Galet gott! Något med blockchoklad behövdes dock, jag använde ca 500 g. Högsta betyg!

  • Lillatussan 22 december 2010

    Farligt goda :D

  • cfrey 22 december 2010

    Första gången jag bakade dem hade jag lite problem med smulbotten, den blev för mjölig. Nästa gång tog jag i en msk ljus sirap, då blev det fantastiskt gott. Segare och hårdare botten. Gott!

  • deatheater 23 december 2010

    Blev väldigt goda att ha till kaffet. Tyvärr fanns ingen likhet med Twix i smaklig, varför receptet borde kallas för någonting annat

  • 2508 29 december 2010

    Det var bland det godaste jag ätit kommer att baka dem många gånger

  • lapplandia 4 januari 2011

    Supergoda men jag använde mjölkchoklad istället, men de var inte helt lätta att skära i fina bitar.

  • pixinoelle 14 februari 2011

    supergott! bästa godiset jag gjort. Jag hade lite salta jordnötter mellan kolan och chokladen också eftersom jag älskar chokladgodis med lite salta nötter :) Det var för mig superenkelt att skära i fina bitar.

  • ica86 25 februari 2011

    varför heter det twix när det inte är någon twix i ?

  • annelieberggren 4 mars 2011

    Jag använde kondenserad sockrad mjölk i stället, den kokar jag i 3 timmar och fick en söt, krämig och god kola.

  • froidap 25 november 2011

    Jag undrar lite om smöret ska smältas innan det blandas med mjölet eller om det bara ska vara rumsvarmt?

  • maria_wijk 2 december 2011

    Farligt gott konstaterade jag då jag provsmakade kanterna jag skar bort, dessa kommer nog att gå hem på det kommande födelsedagskalaset kan jag tänka. Kommer garanterat att göras fler gånger, 5 konditormössor av 5 möjliga.

  • Maja75 8 december 2011

    Jag änvänder också ljus mjölkchoklad (Marabou) ovanpå och tycker att konsistensen är rätt lik Twix. Redigt gott. Blir många. Passar att ta med till en julavslutning i skolan.

  • Bylis 11 december 2011

    Supergoda!!!

  • Hafen 13 december 2011

    Supergott! Sött som tusan, dock. Så en liten bit räckte länge och väl! Kul, dessutom, med ett julgodis UTAN nötter. Det hör ju inte till vanligheterna! ;-)

  • marretessan 13 december 2011

    Bakade dessa med sonen igår och vilket gott godis! Tack för bra recept!

  • Nathalie7 15 december 2011

    DETTA RECEPT SÖG!! den förstörde min kväll :( :(

  • Fidelis_ad_urnam 17 december 2011

    Hur kan ett recept förstöra en kväll? :-D Jag tyckte detta recept var riktigt bra och kakorna blev jättegoda.

  • jtrcracing 18 december 2011

    Mycket gott.! blev direkt barnens favorit här i huset.

  • veronicaljungberg 19 december 2011

    bakade dom igår, blev supergoda. kokade dock kolan i nästan två timmar innan den blev bra, men var verkligen värt varenda minut!

  • sim2fil 20 december 2011

    Tusen tack för ett kanonrecept! Lätt att göra, kanongod och blir många bitar = många stjärnor i kanten :))

  • Sajsa 20 december 2011

    Roligt att så många tycker om receptet :) Håller med, kanongott!!

  • baraannika 21 december 2011

    Verkligen jättegoda!!

  • Ecomilla 24 december 2011

    Åh tack för detta ljuvligt goda recept! :-)

  • AlajBag 24 december 2011

    förra året när jag gjorde dessa körde jag i lite kanel i kolasåsen för att göra det hela lite mer juligt. tror det var ett bra drag! tror jag kör kanel och kardemumma i år..

  • Linna79 6 januari 2012

    så goda, alla har snott receptet av mig. :)

  • Persson6 3 februari 2012

    Riktigt sött godis, men väldigt gott!!!

  • kasper88 17 december 2012

    super enkelt och jätte gott

  • ullisw 20 december 2012

    Jättegoda! Men det tog ca 1,5timme att koka kolasmeten, men det va det värt. 5 stjärnor helt klart! God Jul!! :o)

  • carolina_karlsson_58 7 mars 2013

    blev inge bra, trodde det skulle likna twixsmak:( och så gick kakan sönder, gick inte att få en hel bit:( vad har jag gjort för fel?? hur tjock ska kolasåsen vara??

  • Anette 12 december 2021

    hur mycket kokosfett ska man ha i ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.