Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julgodis Ischokladstoppar

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Välj en bra chokladkaka till detta recept, inte Block. Läckra småformar i olika färger finns att köpa ute i handeln.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och kokosfett i ett vattenbad. Under tiden staplar du upp ca 20 formar på ett fat. Vispa upp ett ägg och häll sakta ner den smälta chokladen under vispning. Bryt mariekexen till 50-örings stora bitar ner i chokladen och rör ner russinen.
  2. Häll upp blandningen i formarna, garnera med silverkulor och ställ in i kylen ett par timmar. Dessa ishokladstoppar är som små bakelser och kan ätas året om och då garneras med ett bär istället.
  3. Ischokladsformar är mindre än de jag har använt, om du använder dem måste mariekexen brytas i lite mindre bitar för att få plats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.