Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig chokladfondant med hallonkolasås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Supergod klassisk kombination med choklad och hallon. Pepparkakskryddor ger lite extra julkänsla och såsen blir fint julröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla 8 ugnssäkra portionsformar.
  2. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka chokladen och smält i mikron, rör ner chokladen i bunken. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet och pepparkakskryddan.
  3. Fördela smeten i de smorda portionsformarna. Grädda fondanterna mitt i ugnen 12-14 minuter. Gräddningstiden varierar beroende på formarnas storlek. Låt stå några minuter och vänd sedan upp dem på en tallrik.
  4. Hallonkolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda några minuter tills såsen börjar tjockna- tänk på att den också tjocknar när den kallnat. Rör om emellanåt, men inte hela tiden, eftersom den kan sockra sig. Låt kallna.
  5. Servera fondanterna med hallonkolasås, hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.