Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig Coleslaw med rödbeta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott till köttbullar och prinskorv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta fram alla ingredienser till såsen i god tid så att de blir rumstempererade. Lägg äggula, senap, salt, kryddnejlika och peppar i en bunke. Lägg en fuktig trasa eller handduk under bunken så att den inte åker omkring när man vispar. Vispa ihop ordentligt, gärna med elvisp. Börja sedan försiktigt droppa i oljan under ständig vispning. När du märker att såsen börjar tjockna kan du hälla i oljan lite fortare. När ca 3/4 av oljan är ivispad hälls apelsin/citronsaften i. Vispa sedan ner resten av oljan.
  2. Skala rödbetan och riv den på den grova sidan på ett rivjärn. Strimla rödkålen och blanda sedan ner rödbeta och rödkål i såsen. Förvaras i kylskåp upp till 4 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.