Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juligt knäckebröd

 
  • Serverar: 50-60 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Hur kul som helst att baka knäckebröd till julbordet. Jag lät degen jäsa över natten i kylskåpet och det funkade bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser och torrjästen i en bunke. Värm mjölken till 45 grader och blanda i mjölmixen. Knåda sparsamt.
  2. Dela degen i 8 delar och gör en boll av varje degbit. Täck med plastfilm och låt vila i kylen 2 timmar. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Doppa degbitarna i grovt rågmjöl och kavla ut varje degbit mycket tunnt. Stansa ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Nagga med en gaffel. Grädda bröden på bakplåtspapper i mitten av ugnen i 7-10 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.