Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julitabröd (bakmaskin)

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett sött bröd som går hem hos både barn och vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ladda bakmaskinen med ovanstående ingredienser och kör normalprogram.
  2. Ingrediensernas ordning är viktig om bakmaskinen sätts på timer. Då får inte jästen komma i kontakt med vätska, salt eller socker.
  3. Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Värm vattnet (37 grader om du använder färsk jäst. Ta 1/3-1/2 paket jäst och rör ut i vattnet) och blanda ihop alla ingredienser till en deg som får jäsa ca 30 minuter.
  4. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en smord avlång brödform. Låt jäsa igen ca 30 min. Grädda i ugnstemperatur 200 grader 20-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • merjawiklund 3 november 2008

    Hej, jag tänkte baka Julitabröd, verkar vara gott! men jag saknar hur man gräddar den, tid och grader eller har jag missat det? Hälsningar Merja

  • maithab 4 november 2008

    Detta är ett recept avsedd för bakmaskin där man sätter normalt eller standardprogram (beroende på vad det heter på den maskin man har) och normal gräddning, om det är det man vill ha. Vill man ha ljust så sätter man det, och lite mörkare gräddat så väljer man det. Jag vet inte vad det motsvarar om man vill grädda det i vanlig ugn, men prova dig fram vetja. :-) Du kanske tolkade det som att receptet var avsett för en hushållsassistent (som en del kallar för bakmaskin, men bakmaskin är nåt helt annat, en maskin som sköter hela bakeriet)?

  • Engla66 17 januari 2009

    Vi vaknade till nygräddat bröd i morse. Såå gott bröd och hela familjen tyckte om det. Tackar för bra recept. Kram på dig.

  • Disen 8 februari 2009

    Härligt och gott bröd. Kommer att baka detta igen. Tack för receptet. Disen

  • maithab 3 maj 2009

    Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Värm då degvätskan (37 grader om du använder färsk jäst. Ta 1/3-1/2 paket jäst och rör ut i vattnet) och blanda ihop alla ingredienser till en deg som får jäsa en halvtimme. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en en smord avlång brödform. Låt jäsa igen ca 30 min. Grädda i ugnstemperatur 200 grader 20-30 minuter. (Ungefärlig tid. Prova dig fram.)

  • Felitta 12 januari 2010

    Jag behöver hjälp. Ditt bröd verkar gott och jag skulle gärna vilja baka det men mjöl/vätska/vikt proportioner. KOBFan någån hjälpa med mängden till en obh-MASKIN SOM TAR 600 MINIMUM- 750 MAXIMUM? Felitta

  • maithab 12 januari 2010

    Mängderna ovan passar utmärkt till en bakmaskin som gör 600-750 g bröd, om det var det som frågan avser.

  • jalapeno82 15 augusti 2010

    Detta recpet har jag oxå. Ett av familjens favoritbröd. Stort + att barnen uppskattar det. Jätte gott bröd!!!!

  • sundbergsofia 3 oktober 2011

    EXTREMT GOTT BRÖD

  • s-80 30 januari 2012

    Mycket gott bröd .Stora härliga skivor

  • tooticci 2 februari 2012

    Detta recept med en Tefal homebread rostfri brödmaskin passar program 2 med snabbval och 1 kg. Eftersom vi inte har er svenska variant av rågsikt i Finland brukar jag ta 70-150 g fint rågmjöl och resten vanligt vetemjöl så sammanlagda mängden mjöl är 450 g.

  • maithab 2 februari 2012

    Rågsikt består av 60% vetemjöl och 40% fint rågmjöl, men det går ju att blanda precis som man vill. Jag improviserar ofta och byter olika mjölsorter.

  • hallamat 2 januari 2013

    Äntligen ett riktigt gott "bakmaskinsbröd"! Vet inte hur pass onyttigt det är med 1 dl farinsocker, men det kan kvitta i detta fall.

  • _yggdrasil_ 26 februari 2013

    Helt underbart gott bröd! Både jag, sambon, dottern och mamma och pappa älskade brödet. En klar favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.