Hårt eller mjukt tårtpaket? Det är svårt att veta när tårtan står på bordet. En överraskning blir det, var så säker – tårtan döljer allt från äppelmos till julglögg.
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta växelvis med mjölken i äggvispet.
- Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat smörgåspapper.
- Gör vaniljfyllningen: Blanda vatten och matfett i en kastrull. Vispa i mjölet. Låt allt koka några min.
- Tag kastrullen från plattan. Rör ner äggulan. Låt krämen kallna.
- Rör matfett och florsocker smidigt med elvisp. Blanda ner florsockerblandningen, lite i taget, i den kokta krämen. Smaksätt krämen med vaniljsocker.
- Dela kakan i 3 lika stora delar. Lägg en del på ett fat. Bred på det mesta av vaniljfyllningen. Lägg på nästa del.
- Gör äppelfyllningen: Smaksätt äppelmoset med kanel. Bred det på tårtan. Lägg på den tredje delen. Bred på resten av vaniljfyllningen.
- Gör garneringen: Arbeta in glöggen i marsipanen. Kavla ut till en kaka som täcker hela tårtan. Vik in och skär av så att tårtan ser ut som ett paket.
- Spritsa snöre och rosett med tårtgelén. Strö silverkulor över tårtan.
Publicerat den
18 december 2008
Skriv kommentar