Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julknäcke à la Ernst

(2 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett väldigt lätt och bra recept på knäckebröd till jul. Eftersom vi är allergiska mot nötter byte jag ut dem mot krossade grova vetefrön istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla de torra ingredienserna (rågmjöl, vetemjöl, linfrön, valnötter och hjortronsalt) i en bunke.
  2. Häll sedan i sirapen och vattnet och blanda ordentligt. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra.
  3. Tryck ut degen med händerna först och kavla den sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten. Rulla upp den tunna degen på kaveln och rulla ut den på bakplåtspappret. Ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nallepuh13 3 januari 2013

    Ett väldigt gott knäckebröd som dessutom är väldigt lätt att baka. Jag bytte ut valnötterna mot solrosfrön.

  • cattis08 3 januari 2013

    Tack! Kul att du uppskattar det lika mycket som min familj gjorde. Ska testa med solrosfrön nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.