Ett väldigt lätt och bra recept på knäckebröd till jul.
Eftersom vi är allergiska mot nötter byte jag ut dem mot krossade grova vetefrön istället.
Instruktioner
- Blanda alla de torra ingredienserna (rågmjöl, vetemjöl, linfrön, valnötter och hjortronsalt) i en bunke.
- Häll sedan i sirapen och vattnet och blanda ordentligt. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra.
- Tryck ut degen med händerna först och kavla den sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen.
- Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten. Rulla upp den tunna degen på kaveln och rulla ut den på bakplåtspappret. Ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter.
Publicerat den
22 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett väldigt gott knäckebröd som dessutom är väldigt lätt att baka. Jag bytte ut valnötterna mot solrosfrön.
Tack! Kul att du uppskattar det lika mycket som min familj gjorde. Ska testa med solrosfrön nästa gång.