Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel julkola

(1 kommentar)  
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Smarrig och enkel kola till jul eller andra festligheter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda in en bunke mjöl, florsocker och vaniljsocker.
  2. Lägg smör, socker och vatten i en kastrull. Det ska smälta ihop och låt det sedan koka max 2 minuter.
  3. Häll sedan smörblandningen ner i bunken med mjölblandningen, Det gäller att skynda sig att röra om medans att smörblandningen är varm och går att arbeta med.
  4. Så fort att du har blandat färdig så syndar du dig att hälla ut kolablandningen i en form med bakplåtspapper, blandningen stelnar fort så det gäller att man är snabb. Storleken på formen bestämmer du själv, beror på hur tjocka kolabitar du vill ha.
  5. Låt sedan kolan stelna till en seg och kolakolaaktig konsistens. Skär sedan upp kolan i så stora bitar du vill ha och linda slutligen in kolabiten i en bit bakplåtspapper.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Miss_Moa97 22 december 2013

    Jag gjorde som det stod i receptet men jag fick "vita" kolor, inte bruna. Varför ? Och dom smakar inte kola, visst dom smakar gott , men dom smakar inte kola.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.