Smarrig och enkel kola till jul eller andra festligheter!
Instruktioner
- Blanda in en bunke mjöl, florsocker och vaniljsocker.
- Lägg smör, socker och vatten i en kastrull. Det ska smälta ihop och låt det sedan koka max 2 minuter.
- Häll sedan smörblandningen ner i bunken med mjölblandningen, Det gäller att skynda sig att röra om medans att smörblandningen är varm och går att arbeta med.
- Så fort att du har blandat färdig så syndar du dig att hälla ut kolablandningen i en form med bakplåtspapper, blandningen stelnar fort så det gäller att man är snabb. Storleken på formen bestämmer du själv, beror på hur tjocka kolabitar du vill ha.
- Låt sedan kolan stelna till en seg och kolakolaaktig konsistens.
Skär sedan upp kolan i så stora bitar du vill ha och linda slutligen in kolabiten i en bit bakplåtspapper.
Publicerat den
14 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde som det stod i receptet men jag fick "vita" kolor, inte bruna. Varför ? Och dom smakar inte kola, visst dom smakar gott , men dom smakar inte kola.