Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkorv, mammas

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En självklarhet på vårt julbord är mammas julkorv. Receptet har gått i arv i hur många generationer vet jag inte, men alla kallar den för mammas julkorv. När jag var barn kändes det som nära jul när korv, pepparkakor och knäck var gjorda och så har det varit även för mina pojkar. De och mormor har gjort korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver förutom ingredienserna en assistent med tillbehör avsedda till att göra korv med.
  2. Lägg fjällstern i vatten (Se förpackningen).Riv den kokta kalla potatisen. Blanda färs och potatis. Tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt mjölk tills smeten är ganska lös. (Lösare än till t ex köttbullar.) Gör korvarna.
  3. Går bra att frysa och sedan tina upp till jul.
  4. Bryns i margarin. Tillsätt lite vatten och efterstek på svag värme tills korven är klar.
  5. I vår familj serverar den på julbordet, men också till middag. Middag alternativ 1: Gör sås på skyn efter stekningen och serverar kokt potatis till. Middag alternativ 2: Hemlagad potatismos som du klipper persilja över.
  6. GOD JUL & LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • robzon 15 december 2008

    jätte gott recept . jag rekomenderar det inte alls svårt

  • busan37 8 december 2009

    Jättegott och smidigt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.