Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkorv - Köttkorv

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En "riktig" gammaldags julkorv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före: Lägg fjälstern i blöt under natten Koka upp mjölken och ställ i kylen över natten
  2. Korvsmet: Mal kött och potatis ett flertal gånger i köttkvarnen. Blanda i potatismjöl, lök och kryddor Späd med den iskalla mjölken i omgångar. Arbeta vät till en fin smet. Fyll fjälstren och knyt korvarna i lagom längder
  3. Tillagning: Sjud korvarna utan lock ca 20 min i buljong eller lättsaltat vatten med gul lök och några kryddpepparkorn.
  4. Serveras på julbordet eller med potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.