Instruktioner
koka mjölken o låt svalna skala potatis o koka i 10 min (ska ej vara genomkokt) Putsa kött o fläsk, ta bort hinnor o senor Kör köttsorterna 3 ggr genom köttkvarnen på mellanskivan Putsa späck o kör genom köttkvarnen Kör den kokta avsvalnade potatisen genom köttkvarnen kör ut det sista från kvarnen m j a ett fuktat smörpapper Blanda kött, fläsk, späck, potatis, kryddor i en stor bunke, späd med mjölken lite i sänder. Blanda smeten väl utan att fettet rinner ut. Korvsmeten ska vara ganska lös, då blir korven godast. Trä upp fjälstret på korvhornet o stoppa korvarna ganska löst. Blir det för fast spricker korven lätt. Spola av korvarna o gnid in den med salt-sockerblandningen. Låt korven vila övertäckt o kallt en natt innan den fryses in. Kokning: Korven pickas lätt med nål o läggs i kallt vatten utan salt som får sjuda upp, skumma o lägg i lagerblad o 5 vitpeppar + 5 kryddpepparkorn. Låt sjuda i 20 min. Klart att äta.