Ett gott alternativ till julskinka och praktiskt om man inte är så många. Den wokade rödkålen med både hetta och sötma passar utmärkt till köttet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in kotlettraden med salt och vitpeppar. Lägg den med fettsidan uppåt.
- Gör marinaden. Pressa granatäpplet som en apelsin i en citruspress och spara vätskan. Koka upp buljong, vinäger, honung, vitlök och saften från granatäpplet i en gryta. Låt sjuda ett par minuter och krydda med salt och kajennpeppar. Pudra ner arrowrot under omrörning och sjud tills marinaden blivit simmig.
- Pensla marinaden på köttet. Stick in en termometer i den tjockaste delen av kotlettraden och lägg köttet på galler i en långpanna. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 68 grader. Titta till köttet med jämna mellanrum, beräkna stektiden till 50-75 minuter per kilo kött.
- Skiva eller hyvla rödkålen tunt. Dela brysselkålshuvudena i fyra delar och äpplena i klyftor.
- Skär dadlarna i småbitar. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i steklökarna och stek på medelvärme ett par minuter utan att löken får färg. Lägg sedan i brysselkål, äpple, dadlar och sist rödkål. Fräs ett par minuter så att grönsakerna och framförallt rödkålen fortfarande har kvar sin spänst. Klicka ner honungen och blanda. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skiva kotlettraden och servera med rödkålswoken.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar