Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkotlett med wokad rödkål

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett gott alternativ till julskinka och praktiskt om man inte är så många. Den wokade rödkålen med både hetta och sötma passar utmärkt till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in kotlettraden med salt och vitpeppar. Lägg den med fettsidan uppåt.
  2. Gör marinaden. Pressa granatäpplet som en apelsin i en citruspress och spara vätskan. Koka upp buljong, vinäger, honung, vitlök och saften från granatäpplet i en gryta. Låt sjuda ett par minuter och krydda med salt och kajennpeppar. Pudra ner arrowrot under omrörning och sjud tills marinaden blivit simmig.
  3. Pensla marinaden på köttet. Stick in en termometer i den tjockaste delen av kotlettraden och lägg köttet på galler i en långpanna. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 68 grader. Titta till köttet med jämna mellanrum, beräkna stektiden till 50-75 minuter per kilo kött.
  4. Skiva eller hyvla rödkålen tunt. Dela brysselkålshuvudena i fyra delar och äpplena i klyftor.
  5. Skär dadlarna i småbitar. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i steklökarna och stek på medelvärme ett par minuter utan att löken får färg. Lägg sedan i brysselkål, äpple, dadlar och sist rödkål. Fräs ett par minuter så att grönsakerna och framförallt rödkålen fortfarande har kvar sin spänst. Klicka ner honungen och blanda. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skiva kotlettraden och servera med rödkålswoken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.