Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jullimpor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel jullimpa som går bra att frysa. Jag brukar baka limporna i förväg med olika varianter som valnötter och/eller russin. Dem är perfekta till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull, häll i vattnet och lät det bli fingervarmt (37 grader). Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, sirap, koriander (man kan lägg till nötter och/eller russin) och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och låt jäsa ca 1 timme. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i tre delar och forma dem till limpor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk värme till 200 grader och grädda limporna 30-40 min. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.