Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

(Jul)Mustig pulled pork

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Nu är det dags att ta ut svängarna och spetsa favoriten pulled pork med julens kryddor. Vill du köra en riktig Christmas style? Servera i så fall med vörtbröd, krämig julost och gräddfil.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Blanda ihop ketchup, honung och kryddor.
  3. Lägg Scan Rapsgris-karrén i en ler- eller emaljgryta med lock och bred på såsen.
  4. Häll på julmust så det blir ett par tre cm på botten.
  5. Skiva lök och vitlök grovt och lägg i grytan.
  6. Kör in grytan i ugnen 4 timmar. Ös ett par gånger under tiden och fyll på med julmust om det torkar ut i botten.
  7. Ta upp köttet, dra isär med gafflar och ös över av skyn från botten på grytan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Traditionell servering: tortillabröd, coleslaw, nachochips, avocado och grönsaker. Julig servering: vörtbröd, krämig julost och gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.