Bröden är penslade med kaffe som kokats ihop med lite socker, vilket ger en spännande och annorlunda smak tillsammans med vörten.
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmusten och värm till fingervarmt. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, vört, russin, salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 4 delar och forma dem till runda, släta bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga dem väl. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka kaffe och socker i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Pensla bröden med kaffeblandningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt bröden kallna på galler.
Publicerat den
11 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar