Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julmustbullar

 
  • Serverar: 48 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett alternativ till saffransbröd vid adventsfikat. Saftig och god bulle med egen julsmak. Serveras gärna ihop med varm choklad med vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och klyfta mandarinen och skär klyftorna i mindre bitar. Smält smöret och tillsätt julmust och grädde, låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan. Tillsätt farinsocker, kardemumma och det mesta av mjölet och blanda med degkrokar. När degen börjar kladda ihop sig tillsätts clementin och russin under fortsatt knådning. Knåda tills degen lätt släpper bunkens kanter och är glansig. Låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela degen i 2 bitar. Forma varje del till en rulle som delas i 24 bitar. Rulla till runda bullar och placera på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter, och sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 6-7 minuter. Låt svalna övertäckta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.