Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julsenap

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag hittade lite senapsfrön i skafferiet och fick idén att göra en julsenap. Så här gjorde jag.

Ingredienser

Instruktioner

Häll alla ingredienserna förutom olivoljan i en behållare och mixa med en mixerstav eller matberedare. Senapsfröna ska bli ordentligt krossade. När detta är klart så ska olivoljan i. Blandningen ser ganska lös ut, men var inte orolig den tjocknar när olivoljan kommer i. Kör mixern och strila i olivoljan. Senapen tjocknar nu efter en liten stunds mixande. Den färdiga senapen hälls nu över på en burk och får stå till sig i kylskåp. Låt senapen stå till sig en vecka innan den ska användas, rör om då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.