Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julsenap med honung

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En stark senap som förhoppningsvis smakar gott till senap i jul.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa senapsfröna i en mortel eller kryddkvarn. Man kan man även låta sockret gå med i morteln om man vill, men det behövs egentligen inte, det löser upp sig ändå. Tillsätt socker, limejuice och vinäger (om man inte redan tillsatt sockret innan). Häll över till en matberedare och tillsätt olja, honung och vatten under omrörning lite i taget till önskvärd konsistens. När man har nått önskvärd konsistens, häll/skrapa över till en ren burk med lock och låt stå i kylen två veckor för att mogna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.