Julskinka recept

Din sökning gav 136 träffar
Julskinka.

Extra fin blir din julskinka om du garnerar den med hela nejlikor.


Pastasås av julskinkan

Denna rätt gjorde jag idag, av resterna av julskinkan. Den blev jättegod. Gillades skarpt av kidsen som är rätt kräsna och gärna petar bort löken. Tror inte de märkte att det var lök i denna. Jag hö..


Julskinka kokt

Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i kastrull och fyll på vatten så det täcker skinkan. Tag därefter upp skinkan. Koka upp vattnet Lägg därefter i skinkan försiktigt. Koka upp och skumma..


Kassler eller Julskinka med päron..

I mellandagarna kan vi laga en god annorlunda rätt på den julskinka som finns kvar. Testa vårt goda recept med Anjoupäron och cider. Servera med potatis eller ris, sallad och ett gott bröd. Receptet r..


Grillad julskinka

Den godaste julskinkan (tycker jag) får man genom att grilla den indirekt på låg värme under lång tid i en kamado. Gärna med lite rökspån i grillen.
Bosses goda julsenap

En riktigt god sötstark senap till jul. Enkel och snabb att göra och blir uppskattade gåvor att ha med sig när man är bortbjuden.

Tuttul

Ett mjukt tunnbröd från Rättvik kallas tuttul. Världens godaste är det också!! Brödedt gräddas i vedeldad ugn men kan även gräddas i het stekpanna på spisen. Traditionellt bakat gör man kakorna ca..