X

Julskinka recept

Laddar...
Din sökning gav 145 träffar

Pastasås av julskinkan

Denna rätt gjorde jag idag, av resterna av julskinkan. Den blev jättegod. Gillades skarpt av kidsen som är rätt kräsna och gärna petar bort löken. Tror inte de märkte att det var lök i denna. Jag hö..

Julskinka kokt

Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i kastrull och fyll på vatten så det täcker skinkan. Tag därefter upp skinkan. Koka upp vattnet Lägg därefter i skinkan försiktigt. Koka upp och skumma..Grillad julskinka

Den godaste julskinkan (tycker jag) får man genom att grilla den indirekt på låg värme under lång tid i en kamado. Gärna med lite rökspån i grillen.
Bosses goda julsenap

En riktigt god sötstark senap till jul. Enkel och snabb att göra och blir uppskattade gåvor att ha med sig när man är bortbjuden.


Tuttul

Ett mjukt tunnbröd från Rättvik kallas tuttul. Världens godaste är det också!! Brödedt gräddas i vedeldad ugn men kan även gräddas i het stekpanna på spisen. Traditionellt bakat gör man kakorna ca..Myle

Detta är ett recept från min farfar som var från övertorneå (Luppio)Har även fått uppgift att det kan vara från södra gotland där det kallas för brödmyle som äts till julskinkan har aldrig hittat den ..DRÖMSKINKA eller VINSKINKA

En god och bekväm skinkrätt som man gör på resterna av julskinkan. Smaken blir mjuk, rosig och len, i grädd-tomatsås. Ännu en rätt som går att förbereda, och en rätt man längtar efter. I vår familj ..


Grönkålspaj med ädelost

Hittade det här receptet i Allas förra året och provade. Jag har prövat både med färsk och fryst grönkål och kan ju säga att pajen blev mycket godare med färsk grönkål. Det blev ett mycket uppskat..