Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i kastrull och fyll på vatten så det täcker skinkan.
Tag därefter upp skinkan. Koka upp vattnet
Lägg därefter i skinkan försiktigt. Koka upp och skumma av. Lägg i kryddorna och sjud vattnet.
Koktid en knapp timme per kg skinka.
Spadet används sedan till ärtsoppa och bruna bönor.
Låt skinkan kallna. Skär av svålen. Garnera med ägg och senap. Strö ströbröd rikligt.
Griljera i ugn 250 grader tills skinkan blir lagom brun.
Provät den varm.
Kokade skinkan enligt receptet, men tog hälften av kryddor och honung eftersom min skinka var mindre. Det var den bästa skinkan jag har kokat. Griljerade med ägg och fransk senap.
Kokade skinkan enligt receptet, men tog hälften av kryddor och honung eftersom min skinka var mindre. Det var den bästa skinkan jag har kokat. Griljerade med ägg och fransk senap.