Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den godaste julskinkan

 
  • Tid: 10 timmar
Skriv ut

Jo, det går utmärkt att laga skinka så här, och den blir otroligt saftig och god. Dessutom är det löjligt enkelt och smidigt. Jag använder själv lättrökt, ty så brukas det i den sydliga landsända där jag har min hemvist.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 72 grader. Lägg skinkan, i sin plastförpackning, i en långpanna med lite vatten i botten. Sätt en stektermometer i skinkan. Sätt in skinkan i ugnen tills innertemperaturen är 69-70 grader. Det tar 8-10 timmar, så det passar perfekt att sätta in den på kvällen innan man lägger sig. Ta ut skinkan ur plasten, skär bort svålen och senapsgriljera skinkan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.