Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

skinka/kassler/korv och potatislåda

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En version på min fars version på Jansons frestelse. Lättlagat och enkelt att göra till många. Billigt och drygt, samt mycket lämpligt till matlådor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen i jämntjocka skivor, alternativt stavar om så önskas. Gör i ordning ditt valda kött i samma form eller annan lämplig storlek. Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis. Häll över "grädden" och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter. Kontrollera när potatisen är färdig och lådan fått fin färg. Ta ut och låt stå ca 10 minuter.
  2. Servera med en sallad, lite bröd eller lite kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • evaldo 20 november 2007

    Jag ska testa detta i morgon, det verkar enkelt och gott. MVH evaldo

  • evaldo 21 november 2007

    Jag lägger upp en bild på denna maträtt om du inte har något emot det MVH evaldo

  • evaldo 21 november 2007

    Jag glämde säga att det var jättegott!! evaldo

  • evaldo 21 november 2007

    Jag hade stekta squashskivor och tomater till. Jag lkulle ah allt på samma sida, men glömde . evaldo

  • lennali 20 februari 2008

    Ser jättegott ut, måste prövas.

  • timman 11 mars 2008

    Mmmmums det var jätte gott med Kassler. Till och med min kräsna pappa och dotter tyckte det var jätte gott. Det blev önskemål om att detta skulle serveras tillsammans på jul och påskbordet med den "riktiga" Jansons frestelse. Tack för det goda receptet.

  • awen 28 augusti 2012

    Enkelt och jättegott! (använde kassler)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.