Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler eller Julskinka med päron och cider

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

I mellandagarna kan vi laga en god annorlunda rätt på den julskinka som finns kvar. Testa vårt goda recept med Anjoupäron och cider. Servera med potatis eller ris, sallad och ett gott bröd. Receptet räcker till fyra och kan även lagas med kassler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form. Varva skink- eller kasslerskivorna med päron- och paprikaringarna. Strö ev lite svartpeppar över. Blanda samman russin, cider, vinäger och 1 dl vatten. Häll över köttet.
  2. Ställ in i ugnen 30-40 minuter. Täck med folie. Skeda spad över köttet 1-2 gånger.
  3. Kok riset under tiden, gärna fullkornsris eller vildris. Eller potatis om ni föredrar det.
  4. Vispa mjöl och resten av vattnet i en liten kastrull. När köttet är färdigt, hälls spadet i kastrullen. Låt koka upp och låt tjockna under vispning. Häll tillbaka över köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.