Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julskinka.

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Extra fin blir din julskinka om du garnerar den med hela nejlikor.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader. Spola av skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar. Lägg skinkan med svålen upp och utan att svepa in den i folie, på en lagom stor långpanna eller ugnssäker form. Stick in en köttermometer i skinkan så att spetsen hamnar mitt i skinkans tjockaste del. Sätt in skinkan på nedersta falsen i ugnen. Ta ut den när termometern visar 70 grader. Då är skinkan saftigast och godast. Ungefärlig tillagningstid är 1-1.5 timme per kg skinka. Låt den svalna något, klipp sedan upp nätet och tag bort nät och svål samtidigt. Skinkan kan även bakas insvept i folie i 175 graders ugnstemperatur. Griljering: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den avsvålade skinkan på ett ugnsäkert fat. Blanda senap, socker och äggula. Pensla blandningen på skinkan. Sikta eller strö lite ströbröd över. Ställ in den i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Ös ev. med någon matsked skinkspad under tiden så blir paneringen extra spröd.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Hugott som helst, 5p. Tack.

  • Clis 5 december 2009

    Det vart supergod! Första gången jag gjorde det här själv, och det blev riktigt bra! Tack! :)

  • Claes5 17 december 2010

    Toppen det bästa jag ätit MVH Claes

  • Tussilago_Flikkan 20 december 2010

    Precis såhär gör jag också min julskinka :) Jag brukar ha i lite pepparkakskryddor i griljeringsgeggan :) Det är gott!

  • heididiane 30 oktober 2011

    Detta måste jag prova, har alltid köpt färdigkokt skinka men får väl ändra på det :) Jag brukar byta ut skorpmjölet med krossade pepparkakor... mums :) Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.