En underbart god jultårta med lingonsylt!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Smörj och bröa formen, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, Milda Fraiche, lingonsylten och Milda Culinesse.
- Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 50-60 min. Stjälp upp kakan och låt svalna.
- Fyllning och garnering
Mjuka upp Crème Bonjour med hjälp av en gaffel.
- Dela den kalla kakan i två lika tjocka delar.
- Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt och blanda med Crème Bonjour till en slät smet. Använd hälften av smeten som fyllning och den andra hälften till att breda över tårtan.
- Passera lingonsylten genom en finmaskig sil. Häll den släta lingonsylten i en spritspåse. Spritsa mönster på tårtan och garnera med tinade lingon.
- Kakan kan med fördel bakas och fyllas dagen före servering.
Publicerat den
12 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar